top of page
naslovnica zahod.png

Spoznati in živeti Resničnega sebe

7 tedenska online delavnica, ki temelji na znanosti Human Design-a.
Namenjena opolnomočenju in podpori staršem pri spoznavanju in razumevanju 
edinstvenosti otroka.

Začetek: 20.03.2023

Kaj je tisto največ kar lahko damo otroku?

Da ga vidimo! Da uzremo njegovo bistvo, prepoznamo njegovo edinstvenost, njegove potenciale in njegova omejujoča prepričanja. Šele takrat ga v resnici lahko podpremo in sprejmemo, brezpogojno.

In to je tisto, kar ljubezen v resnici je.

 

We liberate children not by making them work for our love but by letting them

rest in it.  (Dr. Gordon Neufeld)

Si želite kot starši:

Razumeti sebe in odkriti svojo lastno avtentičnost,

Znati zaupati sebi in svoji intuiciji,

Ozavestiti lastna prepričanja, vzorce, omejitve,

Zaživeti lahkotnejše, bolj neobremenjeno življenje,

Znati poskrbeti zase, najti svojo vrednost, sebi dati tisto, kar si zaslužite; saj se zavedate, da le "polna posoda lahko napoji druge",

Imeti več podpore pri razumevanju otrokove prave narave,

Dobiti več podpore pri sočutnem in povezovalnem odnosu, ki je za večino za nas staršev različen od tistega, ki smo ga bili naučeni in deležni sami,

Spoznati kako ojačati svoj odnos z otrokom, stik in povezanost,

Otroke spremljati, odkrivati in podpirati pri njihovem iskanju, radovednosti,

Otroka podpreti v njegovi moči, kreativnosti in motivaciji,

Otroka slišati in prepoznati njegove čustvene in energijske potrebe,

Razumeti njegove danosti, zmožnosti in šibkosti,

Se razbremeniti dvomov ali občutka krivde glede vzgoje,

Vzpodbuditi otroka, da živi sebe, svojo pravo naravo, svojo edinstvenost.

Otroci niso razvajeni, nevzgojeni, težavni...

Neželeno obnašanje je posledica njihovih nezadovoljenih potreb in nezmožnosti izražanja tega. 

MNENJE UDELEŽENKE TEČAJA:

“Delavnico Spoznati in zaživeti resničnega sebe srčno priporočam, če želiš uvideti, kako poseben/-na si in da razumeš, zakaj deluješ, kot deluješ. Na marsikakšni točki predavanj in naših pogovorov sem čutila olajšanje, saj sem videla, da je nekaj, kar sem in kar se mi dogaja, v moji karti. Nekaj zame izjemno pomembnega. Če ozavestiš, da si - npr. kot jaz - puščavnik, si lažje in v večji meri daš, kar puščavnik rabi, se ne obsojaš in še bolj začutiš, kaj te podpira in kaj je tvoja osnova. Delali smo na individualnih primerih, kar mi je všeč, saj tako hitreje prideš v srčiko čutenja zase. Tudi sina zdaj še lažje razumem in posledično še bolj brez pričakovanj in z več razumevanja dopuščam, da živi sebe.

Strokovno, srčno in ljubeče."

PETRA

Si želite za svojega otroka:

Da bi znal delovati na njemu najbolj ustrezen in lahkoten način v svetu,

Da bi znal sprejemati prave odločitve zase, iz stanja moči in ne iz strahu in družbeno pogojenih vzorcev,

Da bi spoznal svoje centre modrosti in moči,

Da bo živel v stiku in razumevanju svojega telesa, energetske dinamike in mehanike,

Da živi na način, ki ga vzpodbuja, da izraža sebe, svojo pravo naravo, svojo avtentičnost,

Da bo spoznal načine prehranjevanja in okolja, ki sta prava zanj,

Da bi poznal katero čutilo je njegova "super moč",

Da bi razvil zdravo samozavest in suveren odnos do življenja,

Da neguje svojo dragocenost in edinstvenost,

Ustvarjanje okolja, ki je spodbujajoče za njegovo učenje.

Zasnovali sva program

1

Ki vas bo na poti odkrivanja samega sebe podprl.

Vam dal konkretno razlago, in prijeme, s katerimi boste v praksi lažje naredili naslednji korak.

Zase in za svojega otroka.

2

S pomočjo znanj s področij Human Design-a, Vedske astrologije Djotiš in v sozvočju ozaveščenega in povezovalnega odnosa  boste dobili razumevanje in vpogled vase, v edinstvenost sebe in svojega otroka.

3

Dobili boste razumevanje, zakaj je pomembno, da spoštujemo svojo individualnost, zakaj ne moremo vsi delovati na enak način.

Dobili boste priložnost videti sebe in svojega otroka s povsem drugačne perspektive.

Program je zgrajen na temeljih zavestnega, povezovalnega starševstva. Vzgoja otrok v povezanosti, stiku in sočutnih odnosih je tista, ki daje izkušnjo zaupanja, spodbuja k avtonomnemu reševanju težav in je podporna v odkrivanju resničnega Jaz-a. 

Otrok s svojim vedenjem sprašuje:" Ali me slišiš? Ali me vidiš? Ali me razumeš? Ali me imaš rada?" Kot starši, ali slišimo njihovo povabilo? 

Pripravili sva praktične vaje, dialoge in samorefleksije za izkustveni del z namenom potovanja vase, v svojo zgodbo, v prepoznavanje potreb in omejujočih prepričanj, konceptov in k večjemu razumevanju sebe kot tudi otroka. 

Spoznavanje nas bo vodilo iz uma, ki je naša lažna avtoriteta, ki je podlegel obrambnim mehanizmom, s katerimi smo se kot otroci zaščitili pred vsem, kar »nismo« in tako deluje s strahom, kritiko, kontrolo… v telo, kjer je naša prava notranja avtoriteta, naša resnica in naša osebna moč. 

MNENJE UDELEŽENKE TEČAJA:

“Na delavnico sem se prijavila zaradi želje po znanju in razumevanju sebe in seveda svojega otroka in vseh bližnjih. Sam potek delavnice v obliki tedenskih srečanj mi je ustrezal, vse skupaj je (pre)hitro minilo. Vsebina je bila ustrezno podana, všeč mi je bilo, kako sta se kombinirali med seboj; tudi primeri, ki sta jih podajali, so dobrodošli, da si lažje teorijo predstavljaš v praksi. Delovni listi so v pomoč za delo doma. Res sta zajeli vse, da si lahko kasneje spet in spet po potrebi pogledaš in na novo osvojiš. Informacije so zelo uporabne za življenje. Skozi praktični del sem dobila vpogled vase in v otroka, nekako lažje shajam zdaj, bolj mirna sem z vsem tem znanjem, ki sem ga v tem času osvojila. Dalo mi je en nov pogled, širši, več, kot sem pričakovala. Bolje se razumem, zakaj ravnam na določen način in kaj mogoče lahko še bolj sebi približam in si dovolim biti, to kar sem. Za hčerko pa enako. Bolje jo lahko vidim, bolj sem pozorna na določene znake, tipe, hrano,… Skratka res ena čisto nova dimenzija v starševstvu zame, znanje, katerega se bom zagotovo se poslužila, ko bom začutila, da potrebujem še.

Delavnico bi vsekakor priporočila prijateljici. Jaz sem bila z srečanji res v presežkih zadovoljna. Udeležila sem se že marsičesa, a tukaj sta dodali eno posebno vajino noto, način, ki mi je bil všeč.”

NINA

Katja in Nadja

Katja in Nadja, sva se našli v raziskovanju Human Design-a in Vedske astrologije. Naključje, ki to vsekakor ni, naju je povezalo in rodila se je ideja, kako super bi bilo, če bi lahko s takšnim znanjem podprli otroke. Ne v tem, da bi ustrezal družbi, nam ali komurkoli, ampak v tem, kar v resnici že je.

Katja Zupančič

V življenju sem vedno vedela, da svet vidim drugače kot večina in predvsem, da ta svet nekako ne vidi mene, ne zares. Zato sem začela raziskovati; sebe in življenje in tudi s pomočjo Djotiša in Human Design-a so se mi koščki počasi začeli sestavljati v celoto. Skozi ta znanja in vedenja sem dobila novo perspektivo in razlago za svoje življenje. Takšno, ki me je pomirila, opolnomočila in mi dala nov zagon ter atribute, s katerimi sem začela poslušati, upoštevati in počasi živeti zares sebe.

katja_edited.jpg

In vedela sem, da želim takšno popotnico in razumevanje sveta predati svojima otrokoma. Želim, da vidita svet v barvah, da sta neobremenjena, svobodna, da sta sočutna, pa vseeno drzna, da se počutita dovolj varna in podprta, da živita svojo edinstvenost, da izrazita Sebe. S pomočjo Human Designa razumem njuno mehaniko delovanja, njune potrebe, njune danosti in njune šibke točke. In s tem je pri meni kot mami, odpadlo ogromno nesigurnosti, dvoma vase in občutkov krivde.

To jasnost si želim predati vsem staršem, saj zares verjamem, da imamo na voljo dragocena orodja in znanja, s pomočjo katerih lahko skupaj s svojimi otroki zaživimo avtentično življenje. 

3/5 projektor

Nadja Vrenk Hočevar

Popotnica po duši. Rada raziskujem in se potapljam v globine vsega, kar me navdihuje. Po 15-ih letih svetovalnega dela sem začutila močan klic po delfinih in ta me je vodil na potovanje okoli sveta. Na poti sem spoznala ogromno srčnih ljudi in tudi družin, ki so otroke izobraževali na drugačne načine. Globoko v meni se je takrat prižgala želja, da bi lahko otroci živeli tako, da bi bili podprti, svobodni, povezani tako v sebi, kot v odnosih. Izkušnja materinstva je tudi mene peljala do znanj in modrosti, ki so odprla vrata srca k ljudem, ki so me navdihovali in podpirali.

Zadnjih 10 let je v mojem življenju AP (Aware Parenting), ki je bil moj prvi varen pristan in kjer sem sprva pridobivala darilo ljubečega poslušanja zase in nato orodja za pot ljubeče povezanosti, empatijo, sprejemanje notranjega otroka, zaupanje, podporo in nenazadnje sodelovanje in soustvarjanje v različnih podpornih krogih. V Šoli Poslušanja sem spoznala, kako pomembno je biti varuh svojega življenja, zvesta svoji naravi in svoji resnici. Več let sodelujem tudi pri CP (Consciously parenting), kjer delujem kot  so-voditeljica v HSC (Healing story circles)  kot podpora za družine in zavestno starševstvo pri ustvarjanju  prisotnosti, povezanosti in negovanju odnosov. 

Kar me navdihuje, je živeti iz srca, podpreti tisto, kar bi rado zaživelo in je zato dragoceno. Djotiš in Human Design sta tukaj v podporo samozavedanja in samospoznavanju, da se odpiramo resničnosti naše  narave in da v tem podpremo tudi naše otroke.

4/6 manifestor generator

MNENJE UDELEŽENKE TEČAJA:

“Nisem bila z vami v živo, ampak mi je bilo super za vsako druženje (čeprav na posnetku). So zelo dobrodošli, saj z vsakim poslušanjem ugotovim nekaj novega.

Hvala vama za lažje razumevanje mene, moža in otrok.”

M.

HDmandala.png

Human Design je sinteza starodavnih znanj in moderne znanosti: Astrologije, Kitajskega I-chinga, Kabale-drevo življenja, Indijskega sistema energetskih centrov oziroma čaker in tudi kvantne fizike, kvantne mehanike in genetike. Je znanje samoodkrivanja naše energije, ki pelje k razlikovanju in k večji jasnosti kdo smo in kar nismo.

Human Design je v pomoč staršem, da razumejo in vidijo svojega otroka na popolnoma nov, drugačen način. Ponudi nam nov pristop k vzgoji, novo, uravnoteženo perspektivo, ki temelji na razumevanju tega kdo/kaj si ti in kdo/kaj je tvoj otrok.

 • Je relevanten od prvega dne otrokovega rojstva.

 • Pomeni spoštovanje otrokove edinstvenosti.

 • Je vseživljenjsko učenje in proces.

 • Je darilo tako za starša kot otroka.

Jezik potreb pod drobnogledom iz strani Vedske astrologije-Djotiša in Human Designa, sva združili v program za starše z namenom podpreti edinstvenost otroka.

vrtnica.png

Seme je opremljeno z vsem potrebnim za rast.

Tudi ti imaš v sebi vse potrebno, da izpelješ svoj razvoj.

Zato prisluhni svoji naravi.

(Alenka Rebula)

Biti starš je doživljanje tako tistih najbolj izpolnjujočih trenutkov, polnih ljubezni, radosti, evforije; kot tistih, kjer smo nemočni, izgubljeni, polni dvoma vase. V družbi se vseveč prebuja ozaveščenost ljudi in s tem staršev, ki se zavedamo, da življenje, ki ustreza družbeno sprejemljivim pogojem, največkrat ni življenje, ki podpira srečnega in zdravega posameznika. Ali tudi vam postaja jasno, da je življenje lahko nekaj več, da ni mišljeno, da se zgolj zlijemo z množico, ampak, da imamo tako potencial kot pravico živeti življenje brez usmerjanj, zapovedi, omejitev in pogojevanja? V svetu, ki je tega prepoln in kjer veljajo za vse ista pravila, kjer so sprejete družbeno sprejemljive norme, način obnašanja. Kjer ni zaželeno, da si drugačen, da odstopaš, da ne slediš, ne ubogaš, ne upoštevaš pravil.

V resnici je mišljeno, da odkrijemo in živimo svojo edinstvenost.

 

Ob tem se morda sprašujemo: ampak kako? Ali znamo, ali si upamo? Čeprav je marsikomu od nas v teoriji že jasno, je v praksi težje storiti potreben korak. Tisti korak, ki je potreben, da se odločimo. Da ne bomo več poslušali in verjeli zunanjim avtoritetam ali iskali odobravanja drugih. Da se odločimo, da bomo zares podprli svojega otroka. Ga podprli v njegovi edinstvenosti, v tistem kar on v resnici je, njegove prave potenciale. Ne v tistem kar naj bi bil, da bo ustrezal družbi. Za to je potreben pogum, potrebna je predanost in potrebno je zaupanje. Da smo mi lahko drugačni, da ne potrebujemo sprejemanja s strani družbe, da ne potrebujemo odobravanja množice. Da je vse, kar potrebujemo tisto zavedanje znotraj sebe, tisto svojo notranjo moč, pristni stik s sabo, ki ve! Tisto je naša prava Avtoriteta znotraj nas. In takrat zmoremo vse!

Najprej moramo biti mi sami tisti, ki podpremo sebe, svoje bistvo, preden lahko zares pri tem podpremo svojega otroka. Ne gre v obratni smeri. Tukaj smo, da živimo Sebe, vso svojo edinstvenost, vse svoje potenciale in veličino. Najprej zase, potem za tiste okoli nas. Kajti takrat smo avtomatično zgled, vzor. In vsaka mama ali vsak starš, ki živi iskreno, avtentično življenje, z integriteto; ne more drugače, kot da to prenese tudi na svojega otroka. Vpogled v otrokovo pravo naravo ti kot staršu pomaga, da se izogneš pogojevanju svojega otroka k temu, kar on ni. S tem njemu in sebi ne le olajšaš življenje, ampak mu pomagaš pridobiti potrebno samozavest, ki jo bo potreboval na poti skozi življenje.

Izdelek brez naslova (5).png

Human Design je tukaj, da nas in naše otroke nauči kako pravilno komunicirati z življenjem in na ustrezen način sprejemati odločitve zase, da živimo zares sebe, svoj resnični Jaz. Preučuje povezavo med našim fizičnim telesom in energijskim ustrojem.

Je kot ogromen zemljevid smernic, kaj vse nas lahko podpre v tem, kar je avtentično za nas. Je globoko potovanje vase v eksperimentu odkrivanja sebe. 

»Human Design is where science and spirituality come together like never before;

to inform You about the essence of life.«

Chetan Parkyn, avtor večih knjig o Human Design-u

roke in srce.png

 »This knowledge is for children«

 Ra Uru Hu, ustanovitelj Human Designa

 

Vsebina programa:

 • On-line (Zoom) program, 7 srečanj

 • Če se srečanja ne boste mogli udeležiti v živo, bo na voljo posnetek

 • Vsako srečanje bo sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela; prvi del srečanja bo namenjen spoznavanju in razlagi teorije, drugi del pa bo namenjen raziskovanju, vprašanjem s katerimi se srečujemo kot starši in odprti, interaktivni "debati" 

 • Ob spremljanju svojih rojstnih human design kart se bomo spoznali z vsemi glavnimi elementi Human Design-a, tako da bomo ob koncu programa razumeli svojo karto in karto svojega otroka

 • Dotaknili se bomo tem s področja sočutnega starševstva in odkrivali svoje lastne omejitve, vzorce in prepričanja, ki nas omejujejo, pomanjšujejo, držijo v starih ranah ali na avtopilotu

 • Dobili boste kratek vpogled v vas same tudi z vidika Vedske astrologije Djotiš in kaj potrebujemo, da se počutimo varni in sprejeti, kaj vas neguje, prepričanja, doživljanje in zaznavanje sveta, čustvene potrebe

 • Vsak teden boste prejeli »domačo nalogo«  v obliki konkretnih vprašanj/usmeritev za poglabljanje teorije v praksi

 • Program je primeren za vse starše. Ni potrebno nobeno predznanje tovrstnih vsebin

Program po srečanjih:

1. srečanje

Uvod v Human Design, osnovno spoznavanje z energetskimi tipi .

Zakaj je pomembno razumeti edinstvenost posameznika in se uskladiti s svojo pravo naravo.

2. srečanje

Spoznavanje z energijsko mehaniko (sebe in svojega otroka) in prepoznavanje posameznikovih potreb,

Strategija v Human Design-u in kako delovati v praksi.

srce in roki.png

3. srečanje

9 energetskih centrov in kaj pomeni, če so definirani ali nedefinirani.

Kdo sem jaz in kdo nisem? Katera so prepričanja, ki me omejujejo?

4. srečanje

sonce.png

Kaj je moja prava avtoriteta? Kje se v meni skriva moč in kaj je zame podporen način sprejemanja odločitev?

5. srečanje

Razumevanje sebe skozi rojstno Luno in kakšno je moje doživljanje sveta, moja naravnanost, moj notranji svet in kje sem najbolj ranljiv (Djotiš pogled)?

6. srečanje

tulipan.png

Profil  v Human Design-u in kaj pove o moji vlogi v življenju.

Kašno vlogo igram in kako živeti v skladu z njo?

7. srečanje

PHS (Primary Health System). Kaj je za moj dizajn optimalni način prehranjevanja? Kakšno okolje me podpira? Kaj je moje super čutilo? Vprašanja in odgovori...

Spoznati in živeti Resničnega sebe

puzzle.png
 • Predviden začetek 20.3.2023 od 19.00-21.00

 • 7 srečanj, vsak ponedeljek, Lunin dan, ki simbolizira materinski princip znotraj nas

 • Če se srečanja ne boste mogli udeležiti v živo, bo na voljo posnetek

 • Cena: 280 eur; možno plačilo na obroke: 3x 100 eur

Izdelek brez naslova (4).png

“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up.

I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.”

John Lennon

Mnenja udeležencev

“Delavnico Spoznati in zaživeti resničnega sebe srčno priporočam, če želiš uvideti, kako poseben/-na si in da razumeš, zakaj deluješ, kot deluješ. Na marsikakšni točki predavanj in naših pogovorov sem čutila olajšanje, saj sem videla, da je nekaj, kar sem in kar se mi dogaja, v moji karti. Nekaj zame izjemno pomembnega. Če ozavestiš, da si - npr. kot jaz - puščavnik, si lažje in v večji meri daš, kar puščavnik rabi, se ne obsojaš in še bolj začutiš, kaj te podpira in kaj je tvoja osnova. Delali smo na individualnih primerih, kar mi je všeč, saj tako hitreje prideš v srčiko čutenja zase. Tudi sina zdaj še lažje razumem in posledično še bolj brez pričakovanj in z več razumevanja dopuščam, da živi sebe.

Strokovno, srčno in ljubeče. ”

Petra

Za vas sva pripravili brezplačni dokument, kjer boste našli nekaj osnovnih informacij o energetskih tipih, ki jih poznamo v Human Design-u in s tem dobili vpogled v način, na katerega nam znanost Human Design ponuja razumevanje sebe in življenja. Na kratko so opisani izzivi, ki jih imate kot starši glede na vaš energetski tip in izzivih, ki jih srečujete pri otrocih z določenim energetskim tipom.

Priložena je tudi spletna povezava, kjer si boste sami lahko izrisali Human Design karto in dobili informacijo o vašem/otrokovem energetskem tipu.

Wrapped Gift

Ja, želim se prijaviti na program
 

Spoznati in živeti Resničnega sebe

Hvala za poslano!

Izdelek brez naslova (3)_edited.jpg

V primeru, da imate dodatna vprašanja nama pišite na:

bottom of page